Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γίνε αγρότης


 Φρεσκοκομμένα λαχανικά εποχής και φρούτα εγγυημένης άριστης ποιότητας, στην πόρτα σας από το περιβόλι σας, με ένα «κλικ»!
Δεν πρόκειται για. σκηνή από το μέλλον, ούτε για ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά για τη νέα, σύγχρονη και καινοτόμο υπηρεσία «Γίνε Αγρότης» (www.gineagrotis.gr ), που δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ, εξασφαλίζοντας συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι των νοικοκυριών όλο τον χρόνο!
Το «Γίνε Αγρότης» είναι μία κοινωνική επιχείρηση, ένα εγχείρημα δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και του τελικού καταναλωτή. Παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο συμβεβλημένους και δεσμευμένους με συγκεκριμένους όρους αγρότες που καλλιεργούν στο όνομα και για λογαριασμό όσων δεν μπορούν να έχουν τον δικό τους μπαξέ, η υπηρεσία δίνει πειστικές και αξιόπιστες απαντήσεις σε μια εποχή που η επιστροφή στις πραγματικές αξίες και γεύσεις της ελληνικής γης αποτελεί κοινή ανάγκη. Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα www.gineagrotis.gr μπορεί να επιλέξει το χωράφι και τα προϊόντα που θέλει να καλλιεργήσει. Νέοι αγρότες αναλαμβάνουν να το κάνουν για εκείνον, παράγοντας εποχιακά λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Μάλιστα, ο ίδιος συμμετέχει διαδραστικά στην διαδικασία της παραγωγής, ενημερώνεται για την πορεία της σοδειάς του και έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το χωράφι που έχει νοικιάσει. Κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο (52 αποστολές) ο καταναλωτής έχει φρέσκα προϊόντα στην πόρτα του. Ο έλεγχος και η πιστοποίησή τους πραγματοποιείται από την QWAYS, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής. Με εμπνευστή τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας έχουν κοινό όραμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο, με την απευθείας διάθεση στο σπίτι κάθε ενδιαφερόμενου, φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων, δίχως χημικά πρόσθετα από το δικό του περιβόλι! Το «Γίνε Αγρότης» κάνει την ανατροπή σε μια αγορά που έχει απομακρυνθεί από τον τελικό καταναλωτή, με σκοπό να αποτελέσει τον κρίκο επανασύνδεσης του σύγχρονου ανθρώπου με την ηθική της γης, μία σχέση που διέρρηξαν τις τελευταίες δεκαετίες η απληστία, η αισχροκέρδεια και η μαζικότητα της αγροτικής παραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Κάντσας info@gineagrotis.gr , 6974268247 & 22210-22293 Κουτσολιούτσος Δημήτρης dk@gineagrotis.gr
Η προσπάθειά μου ξεκίνησε με το φιλόδοξο σχέδιο να φτιάξω μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των δύο άκρων. Δεν άντεχα την γκρίνια αυτών που μόνο ήξεραν να κρίνουν αλλά να μην δραστηριοποιούνται/κινητοποιούνται. Έτσι θεώρησα ότι η Τροφή είναι μία Πολιτική Πράξη.
Στρέφοντας τους καταναλωτές στις ρίζες τους, υπευνθυμίζοντας το παλιό μποστάνι που είχαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στο χωριό θέλω να καταφέρω να ενώσω τους καταναλωτές με την πραγματική Παραγωγή. Να τους θυμίσω πως λειτουργούν τα βασικά πράγματα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη ενώ ταυτόχρονα να προσφέρω μία πραγματική υπηρεσία, ελεγχόμενη και ποιοτική, η οποία έχει κοινωνικό σκοπό. Για αυτό τον λόγο και το εγχείρημά μας ενσαρκώνει την πραγματική έννοια της Κοινωνικής Επιχείρησης-όρος μη διαδεδομένος στην Ελλάδα. Τα εμπόδια ήταν πολλά και παραμένουν ορισμένα. Η γραφειοκρατία έντονη. Αλλά εφόσον το γνωστό σε όλους "Κράτος' δεν διευκολίνει το επιχειρείν, εκεί βρίσκει δράση η ατομική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να υποστηριχτεί από το κοινωνικό σύνολο.
Η υπηρεσία μας είναι ετήσια. Ο καταναλωτής επιλέγει Αγρόκτημα, ουσιαστικά έναν δικό του Αγρότη. Νοικιάζει το περιβόλι του, επιλέγει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του τα λαχανικά τα οποία θα καλλιεργήσει για λογαριασμό του ο αγρότης ολόκληρο τον χρόνο. Η σπορά πραγματοποιείται και με την αρχή της συγκομιδής και για 12 μήνες ο καταναλωτής παραλαμβάνει κάθε εβδομάδα την παραγωγή του. Κατευθείαν από το χωράφι στο σπίτι του ή στο γραφείο του. Φρέσκα και ποιοτικά προιόντα εποχής (όχι θερμοκήπια) ακολουθούν την ροή της Φύσης, εξασφαλίζοντα παραγωγή δίχως χημικά και πρόσθετα. Η εταιρεία QWAYS έχει αναλάβει τον έλεγχο και την πιστοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών μας. Επίσης ο κάθε καταναλωτής θα ενημερώνεται με φωτογραφίες στο email του για την εξέλιξη της συγκομιδής. Σύντομα σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε και κάμερες για Live Streaming απευθείας από τα χωράφια. Εάν θέλει ο Καταναλωτής μπορεί να επισκευθεί το χωράφι του, να γνωρίσει τον αγρότη του και να περάσει μία ευχάριστη Κυριακάτικη βόλτα στην εξοχή και να κόψει μόνος του εάν το επιθυμεί τα προιόντα του. Επιπλέον στην σελίδα μας υπάρχουν σε google maps τα χωράφια που βρίσκοντα και τι έκταση έχουν. Υπάρχουν 3 πακέτα συνδρομής. 2, 3-4, 5+ ατόμων. Ανάλογα το μέγεθος και τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Πρωτού αγοράσει τις υπηρεσίες μας, μπορεί χωρίς καμία χρέωση να μπει στην ιστοσελίδα μας, στην online πλατφόρμα μας και να δει την έκτασή του σε τετραγωνικά μέτρα. Ταυτόχρονα βλέπει την αντιστοιχία σε κιλά. Πριν παραγγείλει μπορεί να εξετάσει τις εκτιμώμενες ποσότητες συγκομιδής, να τροποποιήσει σύμφωνα με τις επιλογές τους την σπορά κάθε εποχής και να δει την εβδομαδιαία ποσότητα συγκομιδής και την συνολική ετήσια ανά προιόν. Όλα τα ενεργά αγροκτήματα προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες/προιόντα. Σκοπός μας είναι να μάθουν την ιστοσελίδα μας και άλλοι αγρότες και να την χρησιμοποιήσουν ώστε να μπορέσουν να πουλήσουν τα προιόντα τους με ετήσια σύμβαση δίχως μεσάζοντες και τα επιπλέον κερδοσκοπικά κόστη των εμπόρων που έχουν καταστρέψει τόσα χρόνια την αγορά. Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να ακυρώσει την συνδρομή του πριν την έναρξη της σποράς της επόμενης εποχής δίχως έξτρα κόστος. Το υπόλοιπο της ετήσιας συνδρομής του θα επιστρέφεται κανονικά σε μετρητά. Δηλαδή ο καταναλωτής να διακόψει την υπηρεσία εάν το επιθυμεί δίχως κάποια επιβάρυνση. Αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως στην αρχή του αντιστοίχου μήνα, Απρίλιο και Σεπτέμβρι dirfiakanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου