Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΤΟ dirfys,gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

http://www.dirfys.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4945:skoynteri-2014-meros-proto&catid=8:2011-03-01-14-33-11



Με τεράστιαεπιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2014.Άψογη η οργάνωση μέσα στον χώρο και όλα λειτούργησαν τέλεια. Μεγάλες ποσότητες σπόρων και φυτών κάλυψαν τις ανάγκες των 10.000 και βάλε επισκεπτών που επισκέφθηκαν τον χώρο την Κυριακή.
2-5-2014
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή και έγιναν στο γήπεδο του Πούρνου μιάς που τα λεωφορεία δεν ανέβαιναν στον οικισμόΤρία Δημοτικά σχολεία συμμετείχαν   και έγιναν εργαστήρια καλλιέργειας από το ΠΕΛΙΤΙ, μελισσοκομείας, παρασκευής τυριού.σαπουνιού κ.λπ.Στα παιδιά μοιράστηκαν φυτά και σπόροι
3-5-2014
Το Σάββατο το πρωί ημέρα καλλιεργητών, μεγαλύτερων παιδιών και εργαστηρίων και έως εκ θαύματος ενας γενναίος οδηγός λεοφωρείου μεταφέρει τους μαθητές πολύ κοντά στον Πύργο. Εργαστήρια επίσης πολλά αλλά και αρκετά ευτράπελα που έκαναν όλους να γελάσουν με την ψυχή τους.Δυστυχώς ο τσοπάνος που είχε υποσχεθεί το γάλα ξεχάστηκε και το έκανε όλο τυρί.Έτσι δεν υπήρχε γάλα για το εργαστήριο τυριού.  Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης πήρε σβάρνα ταμαντριά της περιοχής αλλά όλοι η το είχαν πήξει ή το είχε πάρει ο γαλατάς. Άρμεξαν κάποια πρόβατα μιάς και είχε περάσει αρκετή ώρα και είχαν μαζέψει γάλα χωρίς στρούγγιασμα.Τελικά το σεμινάριο έγινε και το πάθημα έγινε μάθημα για την επόμενη μέρα.
Πόλος έλξης για τους καλλιεργητές το εργαστήριο κεντρώματος(μπολιάσματος δένδρων) το οποίο ήταν και το δημοφιλέστερο και την Κυριακή.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Οι εθελοντές έστησαν τις σκηνές τους,τα μαγειρεία δούλευαν συνεχώς ,σιγά σιγά κατέφθαναν τα χορευτικά,τα θεατρικά και η ορχήστρα.Μετά τις εφτά ξεκίνησαν τα δρώμενα τα οποία ήταν το ένα  καλύτερο από το άλλο.Μάννα γη,η παρουσίαση της σημαίας της ομάδαςΣκουντέρι,το δρωμενο του σταριού κ.λπ.
Η συναυλία των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ξεκίνησε κατά τις εννιά.Η ψυχάλα και το κρύο δεν πτόησαν τους μουσικούς οπότε ο κόσμος ξαναγύρισε και δεν άφηνε τα παιδιά να τελειώσουν το προγραμμά τους ζητώντας και άλλα τραγούδια.Μετά την συναυλία δημιουργήθηκαν οικαλύτερες παρέες και πολλοί την έβγαλαν συζητώντας ως τοπρωί γύρω από την φωτιά.


1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστουμε πολυ για ολα! Περασαμε υπεροχα,ολα ηταν αριστα να ειστε καλα και του χρονου με την ιδια και μεγαλλυτερη επιτυχια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή