Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Με επιτυχία έκλεισε το τριήμερο εκδηλώσεων Σκουντέρι 2014


Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος
Δευτέρα, 05 Μάιος 2014
AddThis Social Bookmark Button
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν εχθές οι τριήμερες εκδηλώσεις Σκουντέρι 2014. Πάνω από 5.000 άτομα βρέθηκαν εχθές απ' όλη την Ελλάδα στην μεγαλύτερη γιορτή σπόρων στην περιοχή "Σκουντέρι", όπου αντάλλαξαν σπόρους. Από την μεριά του ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων όπου βρισκόταν εχθές στο "Σκουντέρι" ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές  που συμμετείχαν και διοργάνωσαν το τριήμερο των εκδηλώσεων "Σκουντέρι 2014" αλλά και όσους παρευρέθηκαν σε αυτές. Όσον αφορά για τον δρόμο, ανέφερε ότι του χρόνου θα έχει στρωθεί άσφαλτος και η ταλαιπωρία σε όσους θέλουν να κινηθούν στην περιοχή, δεν θα υπάρχει.
Για τους σπόρους τοποθετήθηκε ο κος Παύλος Γεωργιάδης, από την Ξάνθη, όπου ανέφερε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο εφημέριος της Στενής.
Κατόπιν υπήρξαν παραδοσιακοί σοροί και δρώμενα από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων Λούτσας, Τριάδας και Στενής.
Παράλληλα υπήρχαν μίνι σεμινάρια πως να πήζει κάποιος τυρί και μυζήθρα (από το σύλλογο Μαυρόπουλου), πως γίνεται το μπόλιασμα, πως μπορεί κάποιος να φτιάξει σαπούνι και όχι μόνο. ενώ υπήρχαν και διάφορες οικο-ομάδες όπου έκαναν ενημέρωση για το έργο τους.
Σε ότι αφορά τώρα τα περίπτερα με τους σπόρους και τα φυτά, ήταν πάρα πολλά και οι σπόροι όπου είχαν δόθηκαν όλοι. Συγχαρητήρια αξίζουν το Πελίτι, όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν με τα περιπτερά τους, ο Γιάννης ο Δούδαλης για την μεγάλη προσφορά του τόσο με τα φυτά, όσο και γενικότερα,  σε όλους τους Συλλόγους,όπου δούλεψαν για το τριήμερο αυτό, αλλά και σε όλους όσους παρευρέθηκαν.http://www.messapianews.grml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου