Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Διεθνής Έκθεση Τέχνης με θέμα “Γη της ελιάς” / International Exhibition of Art under the title “Land of Olive”

Διεθνής Έκθεση Τέχνης με θέμα “Γη της ελιάς”(International Exhibition of Art under the title “Land of Olive”)
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων(Under the Auspices of the Dirfion-Messapion Municipality)
1 – 8 Ιουλίου 2012(July 1st to July 8th 2012)
Πολιτιστικό Κέντρο Ψαχνών(Cultural Centre of Psachna)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΜΕΣΣΑΠΕΙΑ” που πρόκειται να διοργανώσει για το 2012 ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων από τις 30 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου 2012 και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης με θέμα “Γη της Ελιάς”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ψαχνών του δήμου μας 1-8 Ιουλίου 2012.
Η Πρόσκληση Συμμετοχής στην ως άνω Διεθνή Έκθεση Τέχνης έχει ήδη ανακοινωθεί στο Διαδίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με την υποβολή έργων τέχνης εμπνευσμένων από την ελιά σε συνδυασμό με το περιβάλλον, τις φυσικές επιστήμες, τη μυθολογία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, κλπ.
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καθιέρωση -με οδηγό την τέχνη- ενός διαπολιτισμικού διαλόγου με κάθε τόπο όπου ευδοκιμεί η ελιά είτε ως δέντρο είτε ως συμβολική αξία για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, καθώς και η κατανόηση της καθοριστικής συμβολής της τόσο στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των ανθρώπων όσο και στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την καλλιέργεια και τη διαχείριση των προϊόντων της αλλά και στην προβολή του πρωτεύοντα ρόλου της στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Η έκθεση, με αφορμή και τη συγκυρία του Διεθνούς Έτους Συνεταιρισμών 2012, θα επιχειρηθεί να αποκτήσει χαρακτήρα γιορτής τον οποίο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με παράλληλες δράσεις γνωριμίας με τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της ευβοϊκής γης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής, παρακαλούμε κατεβάστε την αναλυτική Πρόσκληση Συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Ιουνίου 2012.(For full details with respect to the prerequisites of participation, please click herehttp://www.dirfion-messapion.gr/updocuments/Site_InvitationForParticipation.pdf to download the english version of the Invitation for Participation. Please also keep in mind: deadline for work art submissions June 25th 2012.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου