Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Atene Daiko




🌿🌿ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2023🌿🌿
Κυριακή 30 Απριλίου
Μέλη του συγκροτήματος και της Σχολής Ιαπωνικών Τυμπάνων taiko, "Atene Daiko - Τα Τύμπανα του Ήλιου" θα παρουσιάσουν συνθέσεις γνωστών δασκάλων της δυναμικής αυτής τέχνης.
Miyama no kaze (Masaaki Kurumaya)
Shimabayashi (Jonathan Kirby)
Ei ja nai ka (P.J.Hirabayashi)
Narushima (Katsuji Kondo)
Συμμετέχουν στο Σκουντέρι:
Wadim Poltoranin
Αθηνά Σαπαντζόγλου
Γιώτα Hazeyama Γιαννακοπούλου
Νίκος Σουλιώτης
Ο οργανισμός Atene Daiko - Τα Τύμπανα του Ήλιου School of Japanese Percussion , είναι η πρώτη Σχολή Ιαπωνικών κρουστών Taiko στην Ελλάδα.
Το ξεκίνημα έγινε τον Μάїο του 2013 μετά το 1ο σεμινάριο στην Αθήνα της Liz Walters, μαθήτριας του παγκοσμίως γνωστού Taiko sensei, Masaaki Kurumaya. H Liz - η οποία από τότε έχει έρθει άλλες 5 φορές για σεμινάριο - μας εισήγαγε στο Taiko στυλ Hokuriku, από την ομώνυμη περιοχή της Ιαπωνίας.
Οι Atene Daiko, σχολή και συγκρότημα, έχουν παίξει σε πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα,
παραστάσεις και φεστιβάλ όπως το 4ο ΕυΖην Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Αθηνών, το 3ο
Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων, το RUN Thessaloniki IV, το International Food Festival-LAASA (2015-2016-2017), την Εθνική Γιορτή της Ιαπωνίας στο Grande Bretagne (2018) και στο Μέγαρο Μουσικής (2023), κ.ά.
Επίσης με το παίξιμο τους, τα έτη 2015, 2016 και 2017, εμψύχωσαν τους δεκάδες χιλιάδες δρομείς που τρέξανε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τον Φεβρουάριο 2018 συμμετείχαν στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Taiko στο Αμβούργο, όπου παρουσίασαν μπροστά σε πολλούς από τους μεγαλύτερους δάσκαλους της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας μια σύνθεση του M. Kurumaya, της L.Walters και δική τους, με μεγάλη επιτυχία.
Για τους Atene Daiko, το Taiko-do είναι πολλά παραπάνω από μουσική: ένα μονοπάτι αυτογνωσίας και σύνδεσης με τον εαυτό και με τον κόσμο. Όραμα τους είναι η διάδοση της δύναμης, της χαράς και της κατανυκτικής έντασης του Taiko καθώς και η χρήση του ως μέσο επικοινωνίας και εμψύχωσης της κοινότητας.
Υπεύθυνος Atene Daiko - Τα Τύμπανα του Ήλιου: Νίκος Σουλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου