Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2014Σας καλούμε σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην φύση, την αλληλεγγύη, την οικολογία . H σωστή διαχείριση των πόρων, η αποκέντρωση, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με επίκεντρο τον σπόρο συνδυασμένα με την λαϊκή μας παράδοση είναι τα βασικά θέματα της εκδήλωση μας.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-5-2014«ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»Τα παιδιά συμμετέχουν στην εκδήλωση ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2014 με θέματα περιβαντολλογικά, οικολογίας ,πολιτισμού. Τα παιδιά θα αναπτύξουν τις δράσεις τους μέσα στο πανέμορφο τοπίο της περιοχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3-5-2014“Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ»ΠΡΩΙΣυγκέντρωση καλλιεργητών και ανταλλαγή απόψεων και σπόρων. Θα γίνουν ομιλίες το πρωί αλλά και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης , ανταλλαγές μεταξύ καλλιεργητών και εργαστήρια.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΑπό τις 18:00 ξεκινάει η εκδήλωση με δρώμενα, χορωδίες, ομιλίες,συναυλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν πράγματα (ρούχα, τρόφιμα κ.λπ.) για να μοιραστούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

KYΡΙΑΚΗ 4-5-2014«Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ»Η κεντρική ημέρα της εκδήλωσης όπου θα μοιραστούν σπόροι και φυτά ντόπιων ποικιλιών. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δρώμενα, εργαστήρια, παρουσιάσεις και πολλά άλλα πράγματα. Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς μας φίλους.

*Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες σε εύλογο χρονικό διάστημα.
ΠΥΡΓΟΣ-ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ο χώρος της εκδήλωσης βρίσκεται στην Εύβοια στους πρόποδες της Δίρφυς. Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα 200 μέτρα από τον εγκαταλειμμένο οικισμό Πύργο-Σκουντέρι,7 χιλιόμετρα από την Κάτω Στενή, 3,5 χιλιόμετρα από τον Πούρνο και 5 χιλιόμετρα από τον Μίστρο.

Πλησιέστερες προσεγγίσεις από άσφαλτο στο σημείο κατασκήνωσης(Άσφαλτινος δρόμος φτιάχνεται από τον Πούρνο, ο οποίος μάλλον δεν θα είναι έτοιμος).
(Πούρνος 3,2 km / Καμπιά 5 km / Κατω Στενή 6 km/Μίστρος 5km )
Πλησιέστερα βενζινάδικα από Πύργο Σκουντέρη
Κάτω Στενή 6-7 km/ Καθενοί 10 km / Πισσώνας 15 km

Χώρος εκδήλωσης:
• Περιφραγμένος χώρος 8 στρεμμάτων καλυμμένος με δένδρα άγριο βελανιδιάς και ελαιόδενδρα σε ένα μεγάλο μέρος του.
• Διαθέτει κλειστό & ημιυπαίθριο χώρο με 3 τζάκια, χοροστάσι, ερείπια Ενετικού Πύργου, 3 εκκλησάκια και χώρο για κατασκήνωση.
Ο χώρος έχει τουαλέτες και θα προστεθούν και άλλες. Οι σύλλογοι της περιοχής θα φροντίσουν για την διατροφή όσων μείνουν στον χώρο σε σκηνές Σάββατο και Κυριακή. Το φαγητό και όλα όσα προσφέρονται μέσα στον χώρο της εκδήλωσης είναι δωρεάν πλην κρασιού, μπύρας και τσίπουρου τα οποία η κάθε παρέα πρέπει να φροντίσει να φέρει μαζί της.
Όσοι θα μείνουν στον χώρο το Σαββατοκύριακο δεν χρειάζεται να ειδοποιήσουν κανέναν απλώς έρχονται και στήνουν την σκηνή τους. Εάν είναι σε χώρο που εμποδίζει την εκδήλωση η σκηνή πρέπει να ξεστηθεί την Κυριακή το πρωί.


Στο χώρο θα υπάρχουν και μέλη της ομάδας"Σκουντέρι" παρόντα , για το συντονισμό και παροχή οδηγιών.Το τελευταίο διάστημα θα δημοσιεύσουμε και τηλέφωνα για καλύτερη επικοινωνία.

(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΛΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου